dinsdag 21 juni 2011

Zoektocht naar een naam

Sinds vandaag heeft mijn vriend een weblog over het zelf samenstellen van computers. Weet je niets van computers? Perfect, dan ben jij zijn doelgroep. Zijn doel is namelijk om het samenstellen van een computer toegankelijker te maken voor de gewone sterveling. Dus wil jij iets weten over computers maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Neem een kijkje op BitWijs!

Wat klinkt de naam vanzelfsprekend he? Wie zou vermoeden dat verschillende namen het veld hebben moeten ruimen voordat hij eindelijk een geschikte naam gevonden had? Want wat dacht je van 'System Blog'? Dat is weer eens wat anders dan System Log, maar helaas, iemand anders was al op dat briljante idee gekomen. 'Nerd Inside' dan? Nee, die Intel grappen zijn we inmiddels ook wel zat.

Één naam viel wel om een heel bijzondere (maar begrijpelijke) reden af: 'A Bit More' leek zo perfect, totdat Ewoud erachter kwam dat deze naam op blogspot al bezet was. Dit blog bleek gewijd aan het langer maken van een bepaald lichaamsdeel van de schrijver in kwestie. Bijzonder? Dat zeker. Klikken is dan ook volledig op eigen risico.

Namen die verder de revue gepasseerd zijn waren 'Byte me'(Dit bleek een groot bedrijf te zijn dat actief is in de VS en Australie), 'Stukje bij Bitje' (helaas viel die af omdat het 'niet goed stond in de ULR') en 'Ewoud Online' (dat afkorten werd EO dus daar werd hij ook al niet erg gelukkig van).

En de uiteindelijke winnaar? Na wat rondkijken op een wikipagina over computers kwam ik het woord 'Bitwise' tegen. Helaas bleek ook dat de naam van een groot bedrijf te zijn. Gelukkig is mijn vriend eindeloos creatief en werd De naam BitWijs. En ach, wees eerlijk, een Nederlandse naam voor een Nederlands weblog is wel zo leuk.

1 opmerking:

  1. Vind ik toch wel heel erg lijken op NetWijs, wat ook alweer bestaat.

    Was CTRL ALT DELETE COMPLETE toch leuker! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen